• Slimme tips voor succesvol solliciteren + gratis cv template!

    22 november 2023

    In deze blog staan we even stil bij jouw sollicitatie naar een nieuwe baan. We hebben een aantal handige tips die jou kunnen helpen bij het solliciteren en het opstellen van jouw cv. Op het einde van deze blog vind jij een gratis cv template die je meteen kan gebruiken bij jouw sollicitatie.

    Voorbereiding

    Voorbereiding is de sleutel tot succes, ook bij solliciteren. Het is meer dan een bekend gezegde; het is een waarheid als een koe. Neem de tijd om grondig na te denken over wat je wilt overbrengen, verdiep je in de organisatie en bedenk welke vragen je wilt stellen. Belangrijker nog, maak het persoonlijk en authentiek. Laat jouw unieke kwaliteiten schitteren in je voorbereiding, zodat je een blijvende eerste indruk achterlaat.

    Jouw visitekaartje

    Tijdens het solliciteren heb jij een persoonlijk visitekaartje in de vorm van een cv. Zorg ook hier dat je persoonlijke kenmerken verwerkt zodat het opvalt en persoonlijk aanvoelt. Denk bijvoorbeeld aan een korte samenvatting, concrete voorbeelden, specifieke werkresultaten, maar ook hobby’s en interesses die jou uniek maken. Wat je nog meer kan helpen is het cv aanpassen op de functie waar je op solliciteert. Focus op de kenmerken en vaardigheden die relevant zijn voor de positie waarvoor je solliciteert. Daarmee laat je zien dat je begrijpt wat er gevraagd wordt.

    Taalvaardigheden

    Beheers je meerdere talen dan alleen jouw moedertaal? Vergeet dit zeker niet te melden op jouw cv. Voor sommige functies is het essentieel om meerdere talen te spreken. Hierdoor kan het een waardevolle troef zijn tijdens jouw sollicitatie. En daarbij; het is super handig om meerdere talen onder de knie te hebben!

    Opleiding, cursus en training

    Hiermee weerspiegel jij jouw kennen en kunnen. Maak er daarom een overzichtelijke samenvatting van. Het is een belangrijk onderdeel van jouw cv, zorg er dus voor dat de data en scholen/opleidingen foutloos worden meegenomen in jouw cv.

    En nu dan?

    Met deze tips ben jij helemaal klaar voor jouw volgende sollicitatie. Wil je meteen aan de slag? Dat komt goed uit; we hebben een gratis cv-template voor je ontworpen, die je meteen kan gebruiken. Neem ook eens een kijkje op onze vacaturepagina en vind een passende nieuwe uitdaging!

    Download het cv template hier.

    Niet de vacature kunnen vinden die je zoekt? 

    Maak een JobAlert aan of stuur een open sollicitatie. Wij zoeken graag met je mee.

    Jobalert aanmaken